Linked In

Linked In is het grootste werkgerelateerde social network ter wereld. Mensen houden elkaar via Linked In op de hoogte van hun werk, vacatures en interessante ontwikkelingen in hun vak. Als dat gegeven op zich je nog niet overtuigt om een profiel aan te maken, dan geven we je hier nog zeven redenen. En dan, hup: aan de slag!

  1. Netwerken is succesvolste manier om werk te vinden, met Linked In kun je jouw netwerk fantastisch opbouwen en onderhouden. Daar horen natuurlijk ook de voor jouw vakgebied relevante recruiters bij.
  2. Met Linked In kun je de bedrijven waar jij wilt werken in kaart brengen. Je kunt relevante connecties vragen of ze contact voor je willen leggen en je kunt de bedrijven volgen, om op de hoogte te blijven van vacatures en nieuwe ontwikkelingen. Vermeld je Linked In profiel ook op je gewone CV, zodat werkgevers met één muisklik vanuit je CV op je LinkedIn profiel terecht komen. Ook op veel vacaturesites en op Twitter kun je direct solliciteren met je Linked In profiel.
  3. Iedere recruiter gebruikt www.wieowie.nl om jou op het internet te bekijken. Deze mensen zijn erg blij als ze een actueel LinkedIn profiel van je vinden, met daarop je openbare CV.
  4. Meer dan 2,1 miljoen mensen (24% van de werkende bevolking) hebben een profiel op Linked In. Recruiters zoeken op trefwoord de voor hen passende medewerkers, zorg dat je daar bijhoort! Sneller en efficiënter wordt solliciteren niet.
  5. Recruiters zijn actief in de voor hen relevante groepen, zij volgen daar de discussies en de actieve deelnemers. Ze plaatsen tevens vacatures direct in hun netwerk.
  6. Met een LinkedIn account en een goed netwerk kun je de profielen lezen van de mensen bij wie je solliciteert, een onmisbaar onderdeel van je voorbereiding.
  7. Met Linked In Jobs kun je vacatures vinden op het GEHELE internet, LinkedIn vertelt je bovendien ‘who can help you to get this job’, een betere introductie kun je niet hebben.

Leer van Linked In-expert Corinne Keijzer hoe je dit medium optimaal benut!