Ervaring

‘Ook een jonge hond heeft inspiratie nodig’

Rob Tips is financieel adviseur. Hij nam deel aan het TOP-programma van Transvorm.

"Bij wie moet ik zijn om te ‘helpen’ bij de loting, mailde ik bij wijze van grap naar HR. Ik wilde heel graag deelnemen aan het TOP-programma van Transvorm, een serie van zes maandelijkse adviseurbijeenkomsten voor jonge professionals. Er zijn weinig ontwikkelingsmogelijkheden toegesneden op mensen van mijn leeftijd, dus dit was een unieke kans. Mijn naam werd nog getrokken ook, samen met die van GZ-psycholoog Mirthe Cousin."

Persoonlijke missie
"Ik heb veel energie gekregen van de workshops, óók als jongeling is het fijn om geïnspireerd te worden. Vooral de sessie over het ontdekken van je persoonlijke missie vond ik leerzaam. Ik heb kritisch gekeken naar mijn drijfveren en ontdekte dat ik vooral blij word als ik kan meedenken over beleidskeuzes. In de financiële sector lijkt het soms alleen om geld te gaan, maar ik haal mijn voldoening niet uit cijfers. Ik wil iets positiefs bijdragen aan de zorg, bijvoorbeeld door mee te denken over de aan- of verkoop van een gebouw of het opzetten van een kostendekkend behandelprogramma."

Op je bek gaan
"Ook voor mijn netwerk was deze ervaring heel goed, ik zit nu in een panel van de provincie, waarin ik meedenk over de belangen van jonge professionals binnen de gezondheidszorg in Brabant. Ook daar leer ik veel van. Bang om fouten te maken ben ik niet. Als je laat zien dat je iets graag wilt, zijn er altijd mensen die je de ruimte geven om te groeien. Je mag gerust een keer op je bek gaan, dat hoort erbij."