Ervaring

‘Plezier is voor mij het belangrijkst’

Haar werk op de Beemden zou stoppen. Ellen Goesten kon op de Vonder aan de slag, maar dat was niet wat ze wilde. ‘Dit is het moment voor iets nieuws’, dacht ze toen. Nu is ze begeleider bij De Kleine Beurs.

"De kinderen werden ouder en ik kreeg weer tijd om in mezelf te investeren. Ik had vlak daarvoor een halfjaar met mijn gezin in Burkina Faso gewoond, waar ik een project draaide met boerinnen. Door ze te trainen, hielpen we ze een beter bestaan op te bouwen. Zo stimulerend! De energie die ik daarvan kreeg, deed me beseffen dat ik boven alles plezier wil hebben in wat ik doe. Samen met mobiliteitsadviseur Anki Hoskam onderzocht ik mijn mogelijkheden. Zij wees me op een vacature bij de Werkcarrousel. Ik wist meteen: dit is het!"

Geluk afdwingen
"Nu begeleid ik mensen die in onze kringloopwinkel werkervaring opdoen. Mijn leeftijd, ervaring in de GGZ en middenstandsmentaliteit komen hier goed van pas. Of ik geluk heb gehad? Zeker, maar dat dwing je ook af. Je moet zélf in actie komen. Ik heb een hoop bijgeleerd sinds ik ben vertrokken. Hier trek ík de kar, ik moet veel zelf regelen en oplossen. Er staat geen grote werkgever als GGZ Oost Brabant achter me, waar alles goed is geregeld. En met mopperen heb ik hier vooral mezelf, ik kan me achter niemand verschuilen. Dat is maar goed ook, want met alleen klagen bereik je niks."